Znan strokovni štab članov

Po prihodu novega glavnega članskega trenerja Damjana Novakovića ima klub od danes tudi posodobljen strokovni štab. Mesto pomočnika trenerja bo zavzel Andrej Podvršnik, nekdanji košarkar, dolga leta trener v mladih selekcijah Cedevite Olimpije. Kondicijski trener ostaja preverjeni Gašper Šoln, vlogo fizioterapevta pa prevzema Tim Drenovec, ki se je v članskih vrstah kalil že v pretekli sezoni.

Damjan Novaković ima dopolnjen strkovni štab. Ekipa bo s pripravami na novo sezono začela 14.8.

Kdo so člani našega strokovnega štaba?

Damjan Novaković                                                                                        

S košarko se je pričel ukvarjati v domačem Mostarju, nastopal pa tudi za Borac iz Čapljine in Široki Brijeg. Leta 1991 se je preselil v Slovenijo, kjer je igral za Rogaško Donat MG in Zagorje. Večino kariere je nato preživel pri Šentjurju, kjer je tudi začel trenersko pot v sezoni 2005-2006. Velik pečat je pustil v Rogaški, kjer je deloval med leti 2013 in 2020, lani pa znova vodil ekipo Šentjurja. V svoji trenerski karieri je svoje ekipe večkrat popeljal do polfinala državnega prvenstva in pokala. Dvakrat pa je bil zaustavljen šele v finalu državnega prvenstva. Med letoma 2013-2015 je bil tudi selektor slovenske mlade reprezentance do 20 let.

Zanimivost: – »Novak« je v prostem času inštruktor fizike, matematike in statike, ob tem pa energijo sprošča še na veteranskih prvenstvih v namiznem tenisu! Ob tem se dvakrat letno udeležuje tudi veteranskih košarkarskih prvenstev, kjer se praviloma poškoduje.

Andrej Podvršnik

Andrej Podvršnik ima za seboj pestro košarkarsko kariero na domačih parketih. Nastopal je za Polzelo, Šoštanj in Škofjo Loko. Največji trenerski pečat je pustil na Cedeviti Olimpiji, kjer je deloval kar 9 sezon. Podvršnik ima veliko izkušenj z delom z mladimi, od košarkarske šole, vodenja različnih selekcij pa do pomočniških vlog na turnirjih mladinske Evrolige in ABA lige.

Zanimivost: Samo 184 cm visoki Andrej Podvršnik ima svoj karierni rekord v dobljenih skokih ravno proti Heliosu, na eni izmed ligaških tekem jih je zbral kar 9. Deseti skok pa je karierni, saj se prvič podaja v vlogo članskega pomočnika prav v Domžalah.

Gašper Šoln

Gašper je naš nekdanji domač košarkar, ki že 5 sezon opravlja funkcijo kondicijskega trenerja klubskih mladinskih in članske selekcije. Podiplomski študent kineziologije na Fakulteti za šport nadaljuje z dodatnimi izobraževanji s področja fizične priprave športnikov. Izkušnje ima tudi s fizično pripravo nogometašev, rehabilitacijami in osebnimi treningi športnikov.

Zanimivost: Gašper Šoln ni zanimiv.

Tim Drenovec

Ne glede na svojo mladost, ima Tim za seboj že precej izkušenj z delom s športniki. Sodeloval je s slovensko mladinsko hokejsko reprezentanco, ženskim košarkarskim klubom Ježico, košarkarskim klubom Šenčur in veslaško reprezentanco. Tim je sicer diplomant fizioterapije, ki pa seveda izobražuje naprej, zanima ga tudi kondicijska priprava športnikov in kineziologija.

Zanimivost: S Timom ni heca. Ob dvigovanju uteži (powerlifting), se je pomeril tudi na tekmovanjih »Strongman«, resno pa se ukvarja tudi z mešanimi borilnimi veščinami.

Za urejenost domače dvorane, klubske opreme in uradno predstavništvo ekipe na tekmah bo skrbel naš dolgoletni tehnični vodja Aleš Erjavšek, ki pomaga tudi pri organizaciji tekem in prireditev.