Košarkarji kranjskega ECE Triglava so doživeli prvi poraz, medtem ko so košarkarji Kansai Helios Domžal v 2. kolu zabeležili še drugo zmago, končni rezultat je bil 76:62.

Domžalčani so po začetnem zaostanku v drugi polovici dvoboja brez večjih težav prišli do zmage, druge v sezoni, in se na vrhu lestvice pridružili prav tako še neporaženi Krki.

Jeziček na tehtnici tokrat odlični Nejc Barič.

V začetku so bili boljši gostje, ki so vodili za največ pet točk, prvo četrtino pa dobili za tri. A nadaljevanje je bilo boljše za Domžalčane, ki so nasprotnike ujeli pri 23:22, potem pa si sami do polčasa priigrali nekaj točk naskoka. Največ prav pred odmorom, ko je s trojko za +6 poskrbel Blaž Mahkovic.

Prednost domače zasedbe je nato v tretji četrtini še nekoliko narasla, prvič na tekmi na dvomestno število pri 52:41, Domžalčani pa so imeli pred zadnjim delom devet točk prednosti.

A s trojko Lovra Urbihe so so gostje približali le na 52:55. Vendar so domači odgovorili z delnim izidom 8:0, vodstvo spet povišali na več kot deset točk in potem tekmo brez težav pripeljali do konca in razlike +14.

Najboljši pri Domžalčanih je bil Mahkovic s 25 točkami, Tibor Mirtič je končal z dvojnim dvojčkom (14 točk, 11 skokov), prav tako pa Miloš Glišić (12 točk, 10 skokov). Pri Triglavu pa sta strelsko najbolj izstopala Urbiha s 15 (pet trojk) in Miha Muratović s 14 točkami.

Domači so nastopili brez obolelega Zemljića in poškodovanega Copota. Zobe po virozi je stisnil Blomgren.

V naslednjem kolu bodo košarkarji Kansaia Heliosa 16. oktobra gostovali pri Iliriji, Triglav pa bo že 11. oktobra gostil Krko.

oto: KZS/Ekipa SN