Ostajamo neporaženi, a proti LTH Castingsu smo imeli težko delo.

Ekipi sta današnjo tekmo 4. kola Lige Nova KBM začeli z mest tik pod vrhom lestvice; še neporaženi Domžalčani so bili na drugem, Škofjeločani ob enem porazu na tretjem mestu. Po razpletu pa so se domači z novo zmago pridružili Krki povsem na vrhu, z razmerjem zmag in porazov 4-0.

A pot do novih dveh točk nikakor ni bila lahka. Veliko večino dvoboja sta bili moštvi povsem skupaj in nobeno si ni priigralo večje prednosti. Šele tik pred koncem je domžalski zasedbi uspelo priti do nekaj več točk naskoka, ki ga je nazadnje tudi spremenila v zmago. Ko je Nejc Barič dosegel trojko za 68:63 pet minut pred koncem, so bili domači v boljšem položaju. Ne za dolgo, Škofjeločani so se hitro vrnili in znižali na 69:70 po trojki Tilna Jugovica. Zadnji domžalski nalet pa je le bil uspešen. Spet ga je zrežiral Barić s trojko za 75:69 dve minuti pred koncem. To pa je bila prednost, ki je gostje niso znali več stopiti. Domači so imeli ob koncu tudi bolj mirne roke in so s črte prostih metov potrdili zmago.

Pri domačih je bil strelsko neustavljiv Blaž Mahkovic, končal je pri 30 točkah, Tibor Mirtič jih je dodal 17. Gostje so imeli strelske vloge bolj enakomerno porazdeljene, peterica je dosegla vsaj deset točk, največ (13 in 12) pa Jugovic in Siniša Bilić.

STATISTIKA

Domžalčani bodo naslednjo tekmo igrali 30. oktobra, ko bodo v 5. kolu gostovali v Podčetrtku. LTH Castings pa bo v tem kolu 25. oktobra gostil Krko.

Rok nemanič je bil danes hladen vse do ključnih trenutkov, ko je njegova trojka vendarle zadela cilj.