Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so Kansai Helios Domžalam zadali drugi zaporedni poraz. Varovanci Miljana Pavkovića so vodili skozi celotno srečanje, najvišja prednost je znašala 18 točk, na koncu pa so slavili z 82:71.

Domžalčani so nastopili brez Blomgrena, Nemaniča, Copota in Sirca.

Tibor Mirtić sicer med uspešnejšimi Domžalčani, a tudi ok, kot celotna ekipa, brez ene same osebne napake v prvi četrtini. Močno se je poznala odsotnost Blomgrena in Nemaniča.

Domžalčani pa so doživeli drugi zaporedni poraz, a so začasno ostali na drugem mestu, ob tekmi manj pa imajo zdaj enako število točk kot še edina neporažena ekipa lige Krka.

Dvomov o zmagovalcu današnjega obračuna pravzaprav ni bilo že od začete četrtine. Domače vodstvo s 6:0 in 10:2 je bilo dovolj trden temelj, da se Kansai Helios ni več mogel približati. Ob koncu prve četrtine je Šenčur vodil za 14, potem ko je v zadnjih desetinkah trojko zadel Balša Dragović.

Nadaljevanje je prineslo podobno razmerje, domača zasedba je imela udobno prednost okrog deset točk, ki se je občasno povečala tudi na 15. Domžalčani pa so zapretili ob koncu tretje četrtine; razliko so takrat spravili pod deset (58:51), tudi po trojki Blaža Mahkovica v zadnji sekundi.

A nalet se ni nadaljeval v zadnji četrtini, ko so domači spet brez večjih težav prišli do dvoštevilčnega naskoka, tako da v končnici ni bilo pravega boja za zmago, saj so Gorenjci tekmo rutinsko pripeljali do konca.

Najboljši strelec pri domačih je bil Dino Murić s 15 točkami, dve manj je dosegel Alen Malovčić. Pri gostih je Mahkovic dosegel 17, Miloš Glišić pa 16 točk.

STATISTIKA

V naslednjem kolu Lige Nvoa KBM bodo košarkarji iz Šenčurja 24. novembra gostovali pri Krki, Domžalčane pa najprej čaka tekma 9. kola, ko bo 22. novembra tekmec prav tako Krka.