Košarkarji Kansai Heliosa so v tretji tekmi drugega turnirja NLB ABA2 strli odpor žilavega TFT-ja iz Skopja in slavili s 70-63. V težki tekmi je pod košema dominiral Tibor Mirtič, ki je 20 točkam dodal kar 16 skokov. Tokrat mu je z 9 skoki in 11 točkami sledil Miloš Glišič. 12 točk in nekaj odločilnih metov je znova dosegel Jan Zemljič. V tretji četrtini se je žal poškodoval kapetan ekipe Blaž Mahkovic (mišica), a upamo, da poškodba ni hujše narave.

STATISTIKA IN VIDEO POVZETEK TEKME

Izjemen večer Mirtiča in Glišića.

Damjan Novaković, trener Kansai Heliosa ob zaključku drugega turnirja NLB ABA2: “Z našo igro nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj se zavedamo, da smo sposobni boljše košarke. Ravno zaradi tega in zaradi dejstva, da imamo močno skrajšano rotacijo zaradi poškodb, smo z izkupičkom dveh zmag na turnirju lahko vendarle zadovoljni, sploh če pomislimo, da nismo bili prav nič deleč od tega, da bi se domov vračali neporaženi. Proti Vojvodini smo namreč prikazali eno naših boljših tekem a na koncu v danih okoliščinah in utrjueni morali kloniti v podaljšku. Naš kratkoročni cilj trenutno je le čim boljša regeneracija zdravih fantov in priprava na težko srečanje s Krko. V Domžalah v sredo upamo na čim boljšo podporo publike. Kar se tiče nadaljevanja NLB ABA2 lige, verjamem, da je prav vse odprto, saj je tekmovanje letos izjemno izenačeno. Iti moramo od tekme do tekme in nabrati dovolj zmag za uvrstitev med najboljših 8 ekip, kjer pa bo v playoffu možno prav vse. Tak je bil tudi naš cilj pred začetkom sezone.”

Novaković: “V ABA2 ligi bo napeto do konca.”

Domžalčani so z izkupičkom dveh zmag na turnirju lahko zadovoljni. Grenak priokus poraza po podaljšku proti vodilni ekipi lige Vojvodini bo moral biti kmalu pozabljen, saj Domžalčane že v sredo 22.11. čaka derbi slovenskega prvenstva proti Krki. Na tekmi prpravljamo tudi pester spremljevalni in družbeno odgovoren program na temo “Movembra” – meseca, ko tudi športna društva osveščamo o boleznih moškega spola. Vsi v halo v sredo ob 17.45!