Košarka je naše primarno poslanstvo, vseeno pa smo pri Kansai Heliosu zavezani tudi k čim bolj učinkovitim družbeno odgovornim praksam. To še najbolj udejanjamo s širokim mladinskim pogonom in košarkarsko šolo, v katero v številnih selekcijah vključujemo stotine otrok. Poleg tega smo v zadnjih letih zagnali tudi številne akcije ob parketu.

Ena takih je bila lanska tekma v podporo organizaciji Evropa Donna, ki skrbi za osveščanje, povezano z zdravjem ženskega spola, zlasti o raku dojk in rodil. Na tekmi s Krko smo tako napolnili dvorano in pripravili pravi spektakel. Želimo ga ponoviti tudi letos. Nasprotnik bo ta ista Krka, derbi Lige Nova KBM pa bomo posvetili Movembru, skipaj z organizacijo OnkoMan in gibanjem Movember bomo osvetlili tematiko zdravja moških. Rak prostate, rak na modih in ostale tegobe so vse prevečkrat tabuizirane in zapostavljene. 22.11. ob 17.45 v Športni dvorani Domžale ne bodo!

Našemu motu »Bodi z nami v dvorani!« se tokrat pridružuje moto »Dej preglej se!« Ne bo se vam treba pregledati v dvorani, prav pa je, da pridete in podprete dober namen dogodka ter uživate v košarkarskem derbiju. Za vas bomo pripravili tudi bogat spremljevalni program s plesnimi nastopi in nagradnimi igrami, v goste znova prihaja Godba Domžale! Se vidimo!

Obiščite tudi spletno stran društva Onkoman.