V 9. kolu Lige Nova KBM smo spremljali prvi derbi sezone, Kansai Helios Domžale je gostil Krko, tekma je tradicionalno potekala v znamenju Movembra. Izjemno izenačen dvoboj je pripadel domačinom, ki so slavili s 83:80, Krka pa je doživela prvi prvenstveni poraz.

Košarkarji Krke so doživeli prvi poraz v Ligi Nova KBM. V Domžalah niso bili kos oslabljeni zasedbi Kansai Heliosa, ki jo je do šeste zmage vodil 20-letni Tibor Mirtič. Ljubljančan je v drugem polčasu dosegel 16 od svojih 22 točk, odličen pa je bil predvsem sredi zadnje četrtine, ko je pri vodstvu 78:70 že izgledalo, da bo Krka ohranila stoodstoten izkupiček po osmih tekmah.

Veselje odličnega Blomgrena.

Gostitelji so se kljub izostanku šestih igralcev, med njimi prvega strelca in kapetana Blaža Mahkovica, hrabro zoperstavili Novomeščanom, ki so na tekmo prišli po ohrabrujoči zmagi v regionalni ligi. Borbena in organizirana igra se jim je obrestovala, saj so bili večji del srečanja v vodstvu.

Šele ob koncu tretjega dela in na začetku zadnje četrtine je Krka sestavila nekaj plodnih minut in iz zaostanka 53:61 prišla do prednosti 78:70.

Tedaj sta na sceno poleg Mirtiča stopila še Lamont West (18 točk, 8 skokov) in Rok Nemanič (14 točk, 6 podaj), ki sta poskrbela za preobrat in vodstvo 81:80 tri minute pred koncem. Do izteka igralnega časa sta bila doseženi le še dve točki; 12 sekund pred koncem je zasluženo zmago domačih s črte prostih metov zapečatil Nemanič.

Krka bo naslednjo tekmo v Ligi Nova KBM igrala že čez 48 ur doma proti GGD Šenčur, Kansai Helios pa bo tudi naslednji dve tekmi igral doma, in sicer proti Šentjurju (29. novembra) in Hopsom (4. decembra).

STATISTIKA