V Domžalah je bila odigrana tekma 8. kola Lige Nova KBM, domači Kansai Helios je gostil košarkarje Šentjurja. Domžalski košarkarji so si dvomestno prednosti priigrali že v prvem polčasu, na koncu pa zanesljivo slavili s 104:70.

Košarkarji iz Domžal so po skalpu Krke prejšnji teden v zaostali tekmi 8. kola premagali Šentjur in prvič v novembru povezali dve zmagi. To je sicer njihova sedma v Ligi Nova KBM, s katero so se utrdili na drugem mestu na lestvici. Šentjur je doživel tretji poraz na zadnjih štirih tekmah državnega prvenstva in padel na polovični izkupiček (5-5).

Gostje niso bili enakovreden tekmec Kansai Heliosu, ki je dobil vse četrtine, zmagovalca pa je odločil v tretjem delu, ki ga je dobil z 32:14.

Domžalčani so dosegli najvišjo zmago v sezoni in hkrati postavili klubski rekord po številu doseženih točk, Šentjur pa je doživel najvišji poraz v sezoni.

Pri gostiteljih je izstopal Lamont West z dvojnim dvojčkom, 28 točk (trojke 6:7) in 10 skoki. Miloš Glišić je dodal 15 točk in 7 skokov, Perttu Blomgren je zbral 14 točk, 7 podaj in 5 skokov, Nejc Barič pa 9 točk in 9 podaj. Na drugi strani je največ točk dosegel Abayomi Iyiola (16 točk, 11 skokov).

STATISTIKA

Kansai Helios bo v 10. kolu 4. decembra gostil Hopse Polzelo, Šentjur pa naslednjo tekmo Lige Nova KBM igral 8. decembra doma proti Termam Olimia.