Zadnja tekma 11. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Kranju. ECE Triglav je v drugem polčasu obrnil izid v svojo prid in premagal Kansai Helios Domžale z 81:72.

Kranjčani so proti Domžalčanom prišli do tretje letošnje zmage in se s tem v razmerju zmag in porazov (3-8) izenačili s Termami Olimia in Hopsi Polzelo. Domžalčani so v domačem prvenstvu tretjič letos izgubili (8-3) in zamudili priložnost, da bi se na vrhu lestvice izenačili s Krko.

Ekipi sta bili v uvodni četrtini precej izenačeni in se nekajkrat izmenjali v vodstvu. Domžalčani so ob koncu povedli za šest točk, na krilih Perttuja Juhanija Blomgrena, ki je v prvi četrtini nanizal 18 od domžalskih 25 točk.

Toda drugo četrtino so Domžalčani začeli slabše, Kranjčani pa so po dveh zadetih trojkah Jana Dornika znova izenačili na 27:27. Vseeno so gostje obnovili prednost šestih točk, nato pa po trojki Jana Zemljiča pobegnili na +9 (40:31). Ob polčasu so košarkarji Kansaia Heliosa vodili še za štiri točke.

Po glavnem odmoru so Domžalčani še vodili, a so se košarkarji Triglava dvakrat približali na dve točki zaostanka, Šikanić pa jih je s trojko po dolgem času popeljal v vodstvo (52:51). Domači so v sklepno četrtino odnesli sedem točk naskoka.

V začetku te so po novi trojki Dornika povedli za deset točk (66:56), a so se hitro Domžalčani nekoliko približali (64:68). Toda še enkrat so varovanci Damjana Novakovića popustili in Triglav je pobegnil na +10 (74:64). Štiri minute pred koncem so Domžalčani znižali na 72:75, a so bili v zaključku dvoboja bolj zbrani domači, ki so tekmo pripeljali do konca.

Pri Triglavu je najbolj blestel Dornik s 25 točkami in desetimi skoki, ob temu je zbral še pet podaj. Lovro Urbiha je dodal 15 točk in zbral 11 skokov. Domžalčane je z 29 točkami vodil Blomgren (met za tri točke 5:7), Zemljič je pristavil 12 točk.

STATISTIKA

Pozitivna plat tekme v Kranju – vrnitev Jana Copota.

V naslednjem kolu košarkarji Triglava odhajajo na gostovanje k novomeški Krki, Domžalčani pa bodo doma gostili Ilirijo.