Košarkarji Kansai Heliosa so se že odpravili v Mostar, kjer jih v Širokem Brijegu čakata naslednji dve tekmi NLB ABA2 lige. Domžalčane tokrat čaka resnično težka naloga, sa jim bosta nasproti stali močni ekipi Zlatibora in domačin Široki. Tako kot v Subotici, kjer je Kansai Helios naletel na domačina z glasno publiko, se bodo košarkarji morali spopasti tudi s polno dvorano Pecara. V BIH je ekipa odpotovala v polni postavi, kljub temu pa še ni gotov nastop Tiborja Mirtiča, ki se ubada s poškodbo gležnja.

Prva tekma bo na sporedu v ponedeljek 18.12. ob 21.00, druga pa v sredo 20.12. ob 18.00. Obe tekmi si lahko ogledate na Arena TV.

Damjan Novaković, trener Kansai Heliosa: “Čaka nas verjetno najtežji turnir do sedaj. Menjava lokacije turnirja, ki naj bi bil sprva v Šibeniku, nam je za nasprotnika namenila tudi domačina Široki, kar bo sedaj še večji izziv. Naša želja je vrnitev domov z vsaj eno zmago. Če bomo ponovili pristop in igro, ki smo jo prikazali pred dnevi proti Iliriji in če nam bo služilo zdravje, smo gotovo lahko optimisti. Imamo kvaliteto da presenetimo.”

Pred Domžalčani težka naloga.