Košarkarji LTH Castings bodo leto 2023 zaključili kot tretja najboljša ekipa v Ligi Nova KBM. V 13. kolu so pred domačimi gledalci po razburljivi končnici premagali Kansai Helios z 79:78.

Na lestvici so pred Ločani le košarkarji Krke z izkupičkom 11-2 ter Domžalčani, ki so danes doživeli četrti poraz v sezoni.

Čeprav so izbranci trenerja Luke Bassina vodili večji del tekme, največ s 15 točkami razlike, so do zadnjih sekund trepetali za zmago. Gostje so namreč z delnim izidom 11:0 v zadnjih dveh minutah tekme izničili zaostanek in s trojko Roka Nemaniča 45 sekund pred iztekom časa povedli s 76:75.

Brez Bariča in Mahkovica prekratki za en koš.

Domači junak je postal Curtis White, ki je dobri dve sekundi pred zaključnim zvokom sirene zadel trojko za tri točke prednosti, tragična figura gostov pa je bil Jan Zemljič, ki je v zadnji sekundi zadel met s 6,75, vendar so sodniki po ogledu video posnetka ocenili, da je stopil na črto za tri točke, tako da so se domači veselili zmage s točko prednosti.

STATISTIKA

LTH Castings v naslednjem kolu 3. januarja čaka gostovanje v Novem mestu, Kansai Helios pa bo 6. januarja gostil Terme Olimia.