Prva sobotna tekma je bila odigrana v Domžalah, domači Kansai Helios je gostil ekipo Terme Olimia iz Podčetrtka. Gostje so ob polčasu vodili z minimalno prednostjo, v drugem delu pa so varovanci Damjana Novakovića prišli do desete prvenstvene zmage (93:85).

Domžalčani so prišli do desete zmage v Ligi Nova KBM in ostajajo na drugem mestu lestvice. Odločilen korak k zmagi so naredili v drugem polčasu, ko so z učinkovito igro predvsem v tretji četrtini Termam Olimia zadali prvi poraz po 4. decembru. Podčetrtani so na sedmem mestu z devetimi porazi.

Domžalčani, ki imajo veliko težav s poškodbami, po novem bo do konca sezone manjkal tudi njihov prvi podajalec Nejc Barič, so prvo četrtino dobili za sedem točk, toda Podčetrtani so bolje odigrali drugih deset minut, tako da so na glavni odmor sami nesli točko prednosti.

Vrnitev Lenarta Sirca po poškodbi kolena, ki jo je staknil v reprezentanci. Na tekmi je manjkal tudi Blaž Mahkovic, novinec Bernard pa še ni imel pravice nastopa.

Dotlej so imeli devet skokov več in boljši met iz igre (53-odstoten, domači pa 41-odstotnega). Toda gostitelji so v tretjih desetih minutah bili ves čas v prednosti, dosegli so kar 37 točk ter prišli do 12 točk naskoka. S tako razliko pa sta ekipi šli v zadnjo četrtino.

Takšno oziroma podobno razliko so domžalski košarkarji ohranjali tudi v tem delu igre, ko pa je Jan Zemljič z velike razdalje ob izteku napada zadel za 87:75 dobri dve minuti pred koncem, je to pomenilo že odločilen korak proti zmagi.

Pri domačih je Tibor Mirtič dosegel 20 točk (še sedem skokov in toliko podaj), Zemljič je ob petih trojkah prispeval eno manj, Perttu Blomgren pa jih je zbral 17. Pri gostih je s 24 točkami prednjačil Simo Atanacković, 18 točk ter po šest skokov in podaj pa je vpisal Domen Bratož.

STATISTIKA

Domžalčani bodo v 15. kolu v petek gostovali pri Rogaški, Podčetrtani pa bodo v sredo gostili Krko.