V domžalski športni dvorani sta se znova pomerili ekipi Kansai Helios Domžal in GGD Šenčurja. Varovanci Damjana Novakovića so dobro igrali v obrambi in gostom dovolili vsega 50 točk, končni rezultat srečanja je bil 76:50.

Košarkarji Kansai Heliosa so se še tretjič v 2024 pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in znova kot zmagovalci zapustili parket. Gorenjce so izločili v četrtfinalu Pokala Spar, danes pa so se jim oddolžili še za poraz na prvi tekmi Lige Nova KBM sredi novembra, ko so bili izbranci trenerja Miljana Pavkovića boljši za dvanajst točk.

Domžalčani so vpisali dvanajsto zmago, tretjo v nizu, Šenčurjani pa so zdrsnili na petdesetodstotni izkupiček in doživeli drugi poraz v vseh tekmovanjih v novem koledarskem letu.

Če je GGD Šenčur pred tremi dnevi v Pokalu Spar slavil sredi Domžal, vendar z nižjo razliko, kot je izgubil na prvi tekmi v Šenčurju, tokrat vprašanja o zmagovalcu praktično ni bilo. Domači so vodili skoraj vseh 40 minut, na odmoru so imeli že 14 točk prednosti, tudi v nadaljevanju pa so vseskozi držali vajeti igre v svojih rokah.

Pet igralcev Kansai Heliosa je imelo dvomestno število točk, največ sta jih dosegla Perttu Blomgren (16 točk, trojke 4:9) ter Tibor Mirtič (13 točk, 8 skokov), uspešno pa je krst v domžalskem dresu prestal Sidy Djitte, nove okrepitev iz Senegala pod košema (208 cm), ki je zbral 9 točk in 8 skokov. Pri gostih je imel Jan Novak 15 točk in 6 skokov.

STATISTIKA

Kansai Helios bo v zadnjih dveh kolih drugega dela trikrožnega sistema v Ligi Nova KBM igral v Šentjurju (26. januarja) in Novem mestu (12. februarja), GGD Šenčur pa bo gostil Krko (24. januarja) ter 6. februarja gostoval na Polzeli.