Člansko zasedbo Kansai Heliosa v prihajajočem tednu čaka pomemben turnir NLB ABA2 lige v Novem Sadu, Domžalčani, ki so se v dosedanjem delu sezone ubadali z veliko poškodbami, tokrat na turnir potujejo v skoraj polni postavi. Zaradi poškodbe gležnja bo manjkal le Lenart Sirc. Ne glede na to, jih čaka izjemno zahtevno delo, saj bo treba za uvrstitev v playoff tekmovanja enostavno zmagovati vse po vrsti. Dobro bi bilo, da je eden izmed skalpov močna zasedba Cedevite Junior, kjer nastopa naš Jan Kosi in “naš” Austin Luke. Sledili bosta tekmi s Pelisterjem, kjer je bil do decembra najboljši igralec Malcolm Bernard. Pelister je njegov odhod že nadomestil z dvema okrepitvama na zunanjih položajih. Tretji nasprotnik bo Šibenka, ki je ekipo pravtako okrepila z dvema igralcema in novim trenerjem.

Damjan Novaković, trener Kansai Heliosa: “Glede na trenutno stanje na lestvici, nas čaka odločilen turnir, če se želimo uvrstiti med 8 najboljših. Ključna bo že tekma s Cedevito Junior, nikakor pa ne gre podcenjevati tudi ostalih dveh nasprotnikov. Upam, da bomo končno lahko nastopili v čim bolj polni postavi. Ne glede na to, se nam seveda pozna nekaj neuigranosti, a časa za pripravo imamo dovolj. Domov se želimo vrniti s čim več zmagami in ostati pri življenju pred zadnjim turnirjem v Mostarju.”

Težka naloga pred Domžalčani.

Vsa 3 srečanja bodo na sporedu ob 15.00. Prvo 30.1., drugo 2.2. in tretje 4.3. Tekme si lahko ogledate na Arena Sport Slovenija.