Druga tekma 17. kola je bila odigrana v Šentjurju, gostovali so varovanci Damjana Novakovića. Domači košarkarji so dobro začeli, a so v drugi četrtini povsem popustili in ob polčasu že zaostajali. Zmaga je pripadla košarkarjem Kansai Helios, končni rezultat je bil 75:85.

Šentjurčani so vpisali še četrti zaporedni poraz, medtem ko so Domžalčani zabeležili četrto zmago v nizu. To je bila 13. zmaga ob štirih porazih Kansai Heliosa v letošnji sezoni, s katero so na drugem mestu prvenstvene lestvice. Šentjur je zdaj pri sedmih zmagah in desetih porazih ter je na šestem mestu.

Košarkarji Šentjurja so danes obetavno začeli dvoboj. Sredi prve četrtine so povedli s 17:10 in prvo četrtino končali s prednostjo sedmih točk. Toda Domžalčani so v nadaljevanju prenehali delati napake, z dominantno drugo četrtino, ki so jo dobili s 26:9, pa so ob glavnem odmoru že vodili za deset točk.

Gostje so skozi tretjo četrtino tekmece večinoma držali na takšni razdalji. Prednost pa so v sklepni četrtini še povečali, po trojki Blaža Mahkovica so vodili za 17 točk (85:68) in na koncu slavili mirno zmago.

Pri Domžalčanih je bil z 22 točkami najuspešnejši Mahkovic, Tibor Mirtič je pristavil 15 točk. Za Šentjur je Ožbej Glavan dosegel 18 točk in pobral deset skokov, medtem ko je Nal Belko dodal 16 točk.

STATISTIKA

Vrnitev Mahkovica po poškodbi.

Tudi v naslednjem kolu bodo Šentjurčani igrali doma, ko bodo gostili LTH Castings, Domžalčani pa se odpravljajo na zahtevno gostovanje k vodilni novomeški Krki.