Zadnja tekma 18. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Novem mestu, Krka je gostila Kansai Helios Domžale. Derbi vodilnih je pripadel gostom iz Domžal, ki so z rezultatom 100:105 slavili v podaljšku.

Z derbijem med vodilnima ekipama se je končala druga tretjina Lige Nova KBM. Kansai Helios je še drugič v sezoni premagal Krko, novembra na domačem parketu je zmagal za štiri točke, danes v Leonu Štuklju pa je slavil po podaljšku s 105:100.

STATISTIKA

Domžalčani bodo v zadnjih devet tekem rednega dela krenili z drugega mesta in razmerjem 14-4, Novomeščani pa kljub tretjemu porazu ostajajo na prvem mestu. Krka bo 29. februarja gostila Terme Olimia, Kansai Helios pa 2. marca Šentjur.

Mahkovic začel, Nemanič in Bernard dokončala posel.

Za obe ekipi je bila danes generalka pred polfinalom Pokala Spar; Krka se bo v polfinalu srečala z Rogaško, ki ji je edina ob Kansai Heliosu vzela mero v tej sezoni, Domžalčani pa se bodo pomerili s Cedevito Olimpijo.

Generalka je bolje uspela Kansai Heliosu, ki je na krilih kapetana Blaža Mahkovica (28 točk, devet podaj) v zaključku rednega dela obrnil praktično že izgubljeno tekmo. Mahkovic je deset sekund pred koncem pri zaostanku petih točk zadel trojko, nato pa je po zgrešenem metu Jana Špana pet sekund pred iztekom časa izsilil osebno napako pri metu za tri točke.

V podaljšku sta stvari v svoje roke vzela Rok Nemanič, ki je v dodatnih petih minutah dosegel deset od svojih 16 točk, ter Malcolm Bernard (19 točk), ki je dodal preostalih šest.