Prvo finalno vstopnico si je z zmago nad Rogaško priborila novomeška Krka. Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Kansai Helios Domžal in Cedevite Olimpije. Domžalski košarkarji so bili dolgo enakovreden nasprotnik, a so aktualni pokalni prvaki bolje odigrali v končnici in si po zmagi z 81:95 zagotovili nastop v finalu Pokala Spar.

Košarkarji iz Domžal so izgubili zadnjih šest finalov proti Cedeviti Olimpiji, tudi danes pa so bili precej oddaljeni od presenečenja. Tekmecu so sicer dihali za ovratnik do zadnjih pet minut (81:76), v ključnih trenutkih pa je imel strateg Zoran Martić precej več razpoloženih posameznikov kot njegov kolega Damjan Novaković.

Alen Omić je bil nerešljiva uganka za domžalke centre.

Osrednji figuri Cedevite Olimpije sta bili Gregor Glas z 28 točkami in metom iz igre 11:13 (trojke 5:7) ter Alen Omić, ki je 20 od svojih 22 točk dosegel v prvem polčasu (11 skokov). Pri Kansai Heliosu sta izstopala Malcolm Bernard (20 točk, 8 podaj) in Jan Copot (17 točk, trojke 3:4, 8 skokov).

STATISTIKA

Ne glede na vse, je uvrstitev na finalni turnir pomemben izpoljnen klubski cilj za to sezono, zato vse čestitke štabu in fantom za prikazano v tem tekmovanju! Pred nami je premor, v katerem želimo predvsem zaceliti rane po poškodbah in boleznih in se pripraviti na nadaljevanje Lige NKBM in NLB ABA2.