V domžalski športni dvorani sta se pomerili ekipi Kansai Helios Domžal in Šentjurja. V napadu sta bila razpoložena Ožbej Glavan in Jan Copot, ki sta dosegla po 25 točk, a zmage s 104:89 se je veselil slednji.

Kansai Helios je vpisal 15. zmago v sezoni, s čimer za vodilno Krko zaostaja za eno zmago. Na drugi strani so košarkarji Šentjurja zabeležili 11. poraz in ostajajo v spodnji polovici lestvice državnega prvenstva.

Domžalčani so se v svoji dvorani prebudili šele po vodstvu gostov z 21:17 in z delnim izidom 18:1 povsem obrnili potek prvega polčasa ter povedli za 13 točk. A žilavih gostov to ni ustavilo, tri minute pred koncem druge četrtine so se približali na vsega štiri točke po trojki Ožbeja Glavana.

Varovanci Damjana Novakovića so do glavnega odmora znova pritisnili na plin, vodili za devet točk, v tretji četrtini pa prednost povišali na 15 točk. Čeprav je bilo tudi v tem delu precej nihanj pri domačih, so ti zadnjo četrtino začeli s 15 točkami prednosti in zanesljivo krmarili do zmage.

Pri Kansai Heliosu je pet igralcev preseglo dvomestno število točk, največ, 25, jih je dosegel Jan Copot. Blaž Mahkovic je 10 točkam dodal še 10 podaj. Pri gostih je 25 točk dosegel Ožbej Glavan (6 skokov), manjkala pa je predvsem bolj razpoložena klop. Domžalčani so v tem segmentu prednjačili z 39:15.

STATISTIKA

Domžalski košarkarji bodo naslednjo soboto v 20. kolu gostovali pri ECE Triglavu, Šentjur pa čaka gostovanje pri Rogaški.