Domžalčani so slavili še sedmič zapovrstjo v domačem prvenstvu, na vrhu lestvice pa so se z razmerjem zmag in porazov 16-4 zdaj izenačili z novomeško Krko. Košarkarji Triglava so drugič zaporedoma izgubili, skupno pa 13. v tej sezoni državnega prvenstva in so trenutno na šestem mestu.

Današnji dvoboj so bolje začeli Domžalčani, ki so po trojki Blaža Mahkovica povedli za šest točk (11:5). Sredi uvodne četrtine so domači izenačili in nato povedli s sedmimi točkami prednosti ob zaključku prve četrtine (23:16). V drugi je bila tekma povsem izenačena, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, ob polčasu ju je ločila le točka.

Po glavnem odmoru pa so Domžalčani kmalu prevzeli pobudo, povedli so po slabih dveh minutah nadaljevanja pri 39:38. Domači so minuto in pol pred iztekom tretje četrtine še izenačili na 53. točki, a so od takrat naprej prednjačili Domžalčani. Ti so prednost nato vse do konca višali, 50 sekund pred koncem je ta bila najvišja, ko je znašala 16 točk (81:65).

Za Domžalčane je 20 točk vpisal Mahkovic, 16 jih je dodal Žiga Daneu, 15 pa Tibor Mirtič, slednji je pobral še devet skokov. Za domače je Črt Čabrilo dosegel 16 točk, Uroš Šikanić in Jošt Flerin pa vsak po 12.

STATISTIKA

Borbeni Lenart Sirc in stri znanec Domžal Uroš Šikanić.

V naslednjem kolu bodo Kranjčani gostovali pri Šentjurju, Domžalčani pa bodo doma gostili Hopse s Polzele.