Košarkarji Kansai Heliosa so zabeležili osmo zaporedno zmago, tako da letos v Ligi Nova KBM še ne poznajo poraza, Hopsi s Polzele pa so iz tedna v teden bližje nazadovanju v 2. SKL. Po enaindvajsetih tekmah imajo zgolj pet zmag oziroma dve manj od predzadnje Rogaške, do konca rednega dela pa je še šest kol.

Domžalčani so do dveh točk prišli težje od pričakovanj, saj so gostje nastopili motivirano in zbrano ter bili vse do konca v igri za presenečenje. Slabe štiri minute pred koncem je bil rezultat 77:73.

Zasedba Damjana Novakovića je do zmage prišla s kolektivno predstavo – pet igralcev je imelo dvomestno število točk, največ sta jih zbrala Blaž Mahkovic (17 točk, 9 podaj) in Tibor Mirtič (16 točk, 7 skokov), pri gostih pa sta se najbolj izkazala igralca, ki sta na Polzelo prišla v začetku februarja. Vladimir Vranić je dosegel 17 točk, Žiga Fifolt pa je imel 12 točk in 12 skokov.

STATISTIKA

Nova dobra predstava Tiborja Mirtiča.

V naslednjem kolu bodo Domžalčani gostovali v Podčetrtku (26. marca), Hopsi pa se bodo 23. marca doma pomerili s Šentjurjem.