Članska ekipa Kansai Heliosa se odpravlja še na zadnji turnir NLB ABA2 lige. Pred Domžalčani je zavoljo slabšega začetka tekmovanja in številnih težav s poškodbami in boleznimi, ki žal še kar niso preteklost, težka naloga. Že prva tekma v Širokem Brijegu zna biti za biti ali ne biti, saj čaka Kansai Helios močna Sutjeka, ki jo bo za upanje po napredovanju potrebno premagati. V predzadnjem krogu bo nasprotnik Borac iz Banja Luke, v zadnjem pa še ena črnogorska ekipa – Podgorica. Vse ekipe bodo na turnirju v precej spremenjenih postavah, kot smo jih bili vajeni, saj so angažirali nemalo okrepitev.

Tako vesele obraze želimo videti tudi čez nekaj dni v Širokem Brijegu.

Pri Kansai Heliosu se trenutno z virozo ubada Žiga Daneu, težave s kolenom ima Sidy Djitte, a držimo pesti, da bosta oba nared že do prve tekme. Blomgren in Bernard sta se po preboleli težji trebušni virozi že vrnila na parket in upajmo, da čim prej najdeta staro formo.

Damjan Novaković, trener Kansai Heliosa: “Pred nami je odločilen turnir, če želimo v zadnji del tekmovanja. Naša želja po tem je velika, saj verjamemo, da lahko sproščeni in zdravi tam presenetimo vsakogar. Do tja nas čakata še vsaj dve težki oviri, saj bo po vsej vejetnosti potrebno dobiti vsaj 2 od 3 tekem v Širokem Brijegu. Že prvi nasprotnik Sutjeska bo težak, saj igrajo izjemno fizično košarko z močnimi in visikimi igralci. Na nas je, da se na srečanje dobro pripravimo in izkoristimo svoje prednosti, ki jih tudi imamo.”