Če smo v tej sezoni NLB ABA2 lige kdaj tožili zaradi smole, lahko sedaj priznamo, da se nam je nasmehnilo tudi nekaj sreče. V tretji tekmi zadnjega turnirja, ki je odločala o zadnjem potiniku v playoff tekmovanja, je Kansai Helios s 76-75 slavil proti odlični ekipi Podgorice. Ob tem so Domžalčanom šli na roko še ostali rezultati in tretjo sezono zapored se lahko veselimo uvrstitve med najboljše. Nasprotnik Kansai Heliosa v četrtfinalu bo prvouvršečna ekipa Spartaka iz Subotice, kar obeta v novem sistemu 2 težki preizkušnji za Domžaččane, ki bodo v tem dvoboju daleč od favoritov.

Na današnji tekmi, ki je bila vložku primerno, polna nervoze smo videli veliko borbo Domžalčanov, ki so kljub slabemu strelskemu razpoloženju odlično skakali pod obema obročema in Podgorici dihali za ovratnik 40 minut in jo na koncu zlomili za eno samo točko. Odločilna prosta meta je zadel Perttu Blomgren 59 sekund do zadnje sirene. Projektil Podgorice za zmago Đukanovića je k sreči zgrešil cilj in Kansai Helios se je uvrstil v četrtfinale ter pokvaril dan Borcu iz Banja Luke in Pelisterju, ki sta tako izpadla iz nadaljevana tekmovanja.

Tibor Mirtič je na današnji tekmi dosegel 20 točk in 15 skokv, Blaž Mahkovic je vlekel napadalni voz s 27 točkami in 9 podajami.

STATISTKA, IZJAVE IN VIDEO POVZETEK