Predzadnja tekma 22. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Podčetrtku, kjer je ekipa Terme Olimia gostila zasedbo iz Domžal, Kansai Helios. Zmagovalec je bil odločen po podaljšku, ki ga je izsilil Jan Zemljič, domači košarkarji so slavili z rezultatom 99:96.

Košarkarji Terme Olimia iz Podčetrtka so zabeležili jubilejno deseto zmago v Ligi Nova KBM, tretjo v nizu, in se povzpeli na mesta, ki vodijo v četrtfinale. Hkrati se lahko zdaj pohvalijo, da so na domačem parketu v tej sezoni premagali vse tri najboljše ekipe v ligi. Krko so ugnali v Pokalu Spar, Ilirijo pa 11. marca v državnem prvenstvu.

14 točk Nemaniča ni bilo dovolj.

STATISTIKA

Domžalčani so doživeli prvi poraz v Ligi Nova KBM v letu 2024. S petim porazom so prekinili niz osmih zmag, še vedno pa ostajajo trdno na drugem mestu za Krko in pred Ilirijo.

Gostje so imeli na voljo zgolj osem igralcev, zaradi težav z ahilovo tetivo je manjkal prvi skakalec moštva Tibor Mirtič, zaradi bolezni pa Malcolm Bernard, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po dodatnih petih minutah igre.

Najboljšo predstavo v dresu Term Olimia je odigral Alaksandar Stoimenov, ki je zbral 31 točk (trojke 5:8), 7 skokov in 7 podaj (indeks 34).

Terme Olimia bodo naslednji tri tekme igrale v gosteh, in sicer proti Šentjurju (30. marca), Hopsom in Rogaški, Kansai Helios pa bo v prihodnjih dveh kolih gostil GGD Šenčur (30. marca) in Ilirijo.