Ekipa Kansai Helios Domžale je gostila zasedbo GGD Šenčurja, domači košarkarji pa so si zmago priigrali v drugem polčasu (94:69).

Kansai Helios se je po prvem porazu letos v državnem prvenstvu v prejšnjem kolu hitro vrnil na zmagovalno pot. Pred domačimi gledalci je premagal GGD Šenčur in vpisal deveti par točk na zadnjih desetih tekmah. Domžalčani po 18. zmagi zaostajajo zmago za vodilno Krko, Šenčurjani pa z 10-13 ostajajo trdno na mestih za končnico Lige Nova KBM.

Kansai Helios je zasluženo dobil peti dvoboj z GGD Šenčurjem v tej sezoni. V Ligi Nova KBM zdaj vodi z 2:1, uspešnejši pa je bil tudi v Pokalu Spar, kjer sta si ekipi razdelili izkupiček.

Moštvi sta se predstavili brez glavnih igralcev. Pri domačih sta po napornem ritmu šestih tekem v zadnjih 14 dneh manjkala Blaž Mahkovic in Tibor Mirtič, pri gostih pa ni bilo Dina Murića, ki se je poškodoval pred dvema tednoma.

Varovanci trenerja Damjana Novakovića so vodili praktično celo tekmo. V prvi četrtini so si ob 75% metu iz igre priigrali 16 točk prednosti, delo pa so dokončali v drugem polčasu, ki so ga dobili s 46:25.

Veselje tudi manjkajočih igralcev.

Kljub izostanku prvih dveh strelcev je imel Kansai Helios pet igralcev z dvomestnim številom točk. Izstopal je Jan Copot s 25 točkami (trojke 5:9), 10 skoki in 5 podajami (indeks 31), 17 točk je dodal Lenart Sirc (met iz igre 6:7), 16 pa Perttu Juhani Blomgren (7 skokov, 3 podaje). Za goste sta po 14 točk prispevala Matej Čibej in Jan Novak.

STATISTIKA

Kansai Helios bo v naslednjem kolu 6. aprila gostil Ilirijo, GGD Šenčur pa bo naslednji dve tekmi igral doma, in sicer 3. aprila z LTH Castings ter štirinajst dni kasneje proti Hopsom.