Prvi sobotni košarkarski obračun je bil odigran v Domžalah, košarkarji Kansai Heliosa Domžal so gostili ljubljansko Ilirijo. Varovanci Damjana Novakovića so vknjižili 19. prvenstveno zmago, priigrali so si jo v drugem polčasu, končni rezultat je bil 95:84.

Perttu Blomgren v odlični formi.

Košarkarji Kansai Heliosa nadaljujejo lov na Krko oziroma prvo mesto v rednem delu Lige Nova KBM. V derbiju 24. kola so pred domačimi gledalci razorožili Ilirijo, ki je doživela četrti poraz na zadnjih petih tekmah.

Ljubljančani z izkupičkom 14-10 ostajajo na tretjem mestu, Domžalčani pa tri kola pred koncem rednega dela z 19-5 še naprej za zmago zaostajajo za Krko, s katero se bodo v Novem mestu srečali še v zadnjem kolu konec aprila.

Kansai Helios je do tretje zmage v tej sezoni proti Iliriji prišel v drugem polčasu. Tretjo četrtino je dobil s 23:12 in na začetku zadnjega dela igre povedel z 78:56.

Gostitelji so znova stavili na ekipno igro in enakomerno razdelili dosežene točke. Največ sta jih zabeležila Jan Copot (19 točk, 10 skokov) in Tibor Mirtič (15 točk, 6 skokov), po 13 pa sta jih dodala Perttu Blomgren (trojke 3:5) in Malcolm Bernard (7 podaj). Pri gostih je izstopal Tadej Ferme z 21 točkami in metom za tri točke 5:6.

STATISTIKA

Kansai Helios bo v naslednjem kolu 12. aprila gostoval v Škofji Loki, Ilirija pa bo 16. aprila gostila Šentjur.