Košarkarji Kansai Heliosa v prvi tekmi četrtfinala regionalne košarkarske Lige ABA 2 niso izkoristili prednosti domače dvorane in proti Spartaku iz Subotice izgubili z 71:84.

Domžalčani so vodili le v prvi četrtini, nazadnje pri izidu 15:14. V uvodu v drugo četrtino so še izenačili na 22:22, gostje pa so takoj nato z delnim izidom 12:2 povedli z dvomestno razliko.

V tretjem delu je razlika presegla celo 20 točk (37:58), Domžalčani pa so se še enkrat vrnili med žive in se v zadnjem delu nekajkrat približali na sedem točk, a so gostje v kritičnih trenutkih zadeli odločilne koše in ušli na varno razdaljo.

Strelsko je bil najbolj razpoložen Rok Nemanić.

Pri Heliosu je bil s 16 točkami najučinkovitejši Rok Nemanič, točko manj je dosegel Malcolm Alexander Bernard. Na nasprotni strani je 27 košev dosegel Filip Barna.

Na tekmi si je ahilovo tetivo poškodoval domžalski center Sidy Djitte, za katerega je sezona kot vse kaže žal končana.

STATISTIKA, IZJAVE IN VIDEO POVZETEK TEKME

Povratna tekma bo prihodnji torek v Subotici.

Ne glede na vse smo bili v domžalski športni dvorani priča dogodku, ki je močno spominjal na lanski zaključni turnir tega tekmovanja. V skoraj polni dvorani so navijači pričarali vrhunsko vzdušje. Vse to pa nam nebi uspelo brez naših pokroviteljev in portnerjev, zato posebne zahvale podjetjem Kansai Helios, Zavarovalnici Triglav in Tosami. Dogodek so popestrile plesalke skupine Leaders in kluba Impulz, najboljše kokice na svetu je postregla Pokica, za poslikave obrazov naših najmlajših navijačev je bila zadolžena Estetitka. Hvala in se vidimo ob naslednji priložnosti!