Včeraj so se naši košarkarji do 20 let v četrtfinalu državnega prvenstva pomerili s Šenčurjem. Naši košarkarji so se v drugem polčasu povsem približali nasprotniku, a na koncu je vseeno zmaga ostala v Šenčurju, ki je bil boljši s 84-77.

Na prvi četrtfinalni tekmi fantov do 20 let so se proti ekipi GGD Šenčurja pomerili Domžalčani. S podporo domačih navijačev so predvsem po zaslugi prve četrtine do zmage prišli košarkarji GGD Šenčurja.

Tekmo so bolj uspešno začeli gostje, tri minute pred koncem prve četrtine pa so domačini prevzeli vodstvo in ga ohranili vse do konca tekme. Ekipa Kansai Helios Domžal A se jim je večkrat približala na le eno točko zaostanka, vseeno pa rezultata nikoli ni uspela izenačiti. Še 29 sekund pred koncem so domačini vodili le za dve točki in nato z zadetim metom za tri točke (Lovro Bolhar) in zadetima prostima metoma (Domen Petrovič) razliko uspešno povišali. Z zmago so si domačini priborili mesto v polfinalu, ki bo na sporedu v soboto.

Za Domžalčane je 26 točk dosegel Brkić Štebe, 15 jih je dodal Zemljič, ki ga že danes čaka nadaljevanje članskih obveznosti. Člani bodo namreč gostovali v Škofi Loki.

STATISTIKA

Čestitke ekipi za uvrstitev na zaključni turnir in borbo v četrtfinalu! Gremo dalje!