Košarkarji Kansai Heliosa nadaljujejo z lovom na Krko oziroma prvo mesto po rednem delu prvenstva. Domžalčani so dve tekmi pred koncem rednega dela sedaj začasno prvi pred Novomeščani, ki pa imajo le točko manj in prav tako tekmo manj. S Krko, ki bo tekmo tega kola igrala prihodnji torek, ko bo gostila ECE Triglav, se bo Helios v Novem mestu srečal še v zadnjem kolu konec aprila.

Domžalčani so v prvem delu tekme v Škofji Loki skoraj ves čas vodili, trikrat je bilo izenačeno, a si večje in trajnejše prednosti niso ustvarili. Domači so bili ves čas tesno za petami gostov, a jim ni uspelo povesti.

Drugi polčas so Škofjeločani začeli s štirimi točkami zaostanka in kar nekaj časa je bil v njem razvoj dogodkov podoben kot v prvem. Toda v drugem delu tretje četrtine so gostje začeli nabirati razliko, ki se je povečala na dvomestno. Ta del so dobili s 16:10. Zadnjo četrtino je tako Helios začel z desetimi točkami prednosti.

Domžalčani, pri katerih sta bila v napadu najboljša Rok Nemanič (19 točk) in kapetan Blaž Mahkovic (16 in devet podaj), so tudi v zadnjih desetih minutah obdržali zanesljivo prednost. Peterica gostov je prišla do dvomestnega števila točk, pri domačih le prvi strelec tekme Kendall Tyrek Robinson (21 in devet skokov) ter Curtis White ml. (15).

STATISTIKA

Kansai Helios bo v Domžalah gostil Rogaško v 26. kolu naslednjo soboto, ko bo igral LTH Castings v Šentjurju.