V nedeljo ob 13.00 bo na sporedu zadnja tekma rednega dela Lige Nova KBM. Domžalčani se bodo v Novem mestu pomerili z največjimi rivali zadnjih sezon – Krko. Tekma bo odločala o “prvaku” rednega dela tekmovanja, saj sta ekipi na lestvici izenačeni na prvem mestu. Tudi v Novem mestu bo Kansai Helios sicer nastopil v okrnjeni postavi, a naj nas to, kot proti LTH Castingsu in Rogaški, ne ustavi. V Novo mesto vabljeni tudi domžalski navijači.

Spomnimo se še letošnjh dveh spopadov Krke in Kansai Heliosa. Obakrat so slavili Domžalčani. Na prvi tekmi v Domžalah, kjer je bilo dosojenih kar 5 tehničnih napak s 83-80, na drugi v Novem mestu pa po čudežni končnici s 105-100. Blaž Mahkovic je na tej tekmi dosegel 28 točk, od tega 6 praktično v zadnjih sekundah rednega dela. Podaljšek so Domžalčani dobili s 16-11. Torej sta za nami že dva derbija v pravem pomenu besede.

Borba letos v Domžalah.

Končnica Lige Nova KBM se za Domžalčana začne 3. ali 4. maja, tako nasprotnik kot tudi točni termini pa bodo jasni po tekmi v Novem mestu.