V Novem mestu smo spremljali prvi polfinalni obračun med ekipama Krke in Kansai Heliosa Domžal. Gostje iz Domžal so imeli v svojih vrstah več razpoloženih košarkarjev, ki so si priigrali zmago s 70:86. 

Košarkarji Kansai Heliosa so dobili prvo tekmo polfinalne serije na dve zmagi Lige Nova KBM. V dvorani Leon Štukelj v Novem mestu so premagali Krko s 86:70. Druga tekma bo v soboto, 18. maja v Domžalah, morebitna tretja pa bo na sporedu 21. maja.

Zmagovalec se bo v finalu na tri zmage pomeril z zmagovalcem serije med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Cedevito Olimpijo, ki se bo začela v sredo ob 20. uri v Šenčurju.

To je bila četrta tekma med Krko in Kansai Heliosom v tej sezoni, tretje zmage pa so se zasluženo veselili izbranci trenerja Damjana Novakovića.

Gostje so bili v prednosti večino tekme, v prvem polčasu so imeli že 13 točk prednosti, vprašanje zmagovalca pa so rešili v uvodu zadnje četrtine, ko so povedli z 72:55.

Pri gostih, ki so igrali organizirano in zbrano, ni bilo izstopajočega posameznika, saj so si točkovni izkupiček v napadu enakomerno razdelili Jan Copot (15 točk, 5 skokov), Perttu Blomgren (14 točk, trojke 3:7), Tibor Mirtič (14 točk 9 skokov), Malcolm Bernard (12 točk, 5 podaj) in Žiga Daneu (12 točk, 8 skokov).

Na drugi strani velja iz sivega domačega povprečja izpostaviti le Roberta Jurkovića z 19 točkami in 10 skoki.

STATISTIKA

Dobra predstava Jana Copota.