Ljubljanski Tivoli je gostil drugo finalno tekmo Lige Nova KBM med ekipama Cedevite Olimpije in Kansai Helios Domžal. Ljubljančani so si znova zmago (80:73) priigrali v zaključku srečanja.

Košarkarje Cedevite Olimpije le še zmaga loči od 21. naslova državnega prvaka. V finalni seriji Lige Nova KBM proti Kansai Heliosu vodijo z 2:0. Danes v dvorani Tivoli so tako kot pred 48 urami v Domžalah slavili s sedmimi točkami razlike.

Tretja tekma finala bo v sredo, 29. maja ob 20. uri v Domžalah.

Cedevita Olimpija se hkrati poteguje za četrti zaporedni naslov v Ligi Nova KBM in tretjo lovoriko v tej sezoni, potem ko je že osvojila slovenski superpokal in Pokal Spar.

Domžalčani sedmič igrajo v finalu državnega prvenstva, tretjič zaporedoma, doslej pa so dvakrat dvignili pokal – 2007 in 2016.

Ljubljančani so tudi v drugo potrdili vlogo favorita. Zasedbo iz Domžal, ki je večino tekme odigrala s sedmimi igralci, so dokončno zlomili šele v zadnjih minutah.

Štiri minute pred iztekom časa so gostje vodili z 71:68, nato pa so gostitelji naredili delni izid 8:0 in zanesljivo prišli do druge zmage.

Najboljši strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil kapetan Jaka Blažič z 22 točkami (met iz igre 8:15), največ točk za Kansai Helios pa je prav tako dosegel kapetan Blaž Mahkovic, prav tako 22 (met iz igre 7:21).

STATISTIKA