Po Lovru Urbihi, v našem klubu pozdravljamo tudi novega organizatorja igre. 29-letni Jure Špan prihaja v Domžale iz Zlatiborja, kjer je v lanski sezoni v ABA 2 ligi dosegal 7.5 točk in 3.8 podaj na tekmo. V prvi srbski ligi pa je skozi sezono dosegal 6.3 točk in 4.2 podaje na tekmo. V preteklosti je igral tudi za Litijo, Univerzo South Caroline Upstate, Šentjur, Rogaško in novomeško Krko, kjer si je nabiral izkušnje tudi v prvi ABA ligi.

STATISTIKA iz sezone 2023-2024

Jure Močnik, trener Kansai Heliosa: “S Španom naša zunanja linija dobiva dober pregled nad igro. Jure si je v zadnjih letih nabral tudi že veliko izkušenj iz ABA2 in ABA1 lige, zato verjamemo, da je lahko eden izmed vodij sicer mlade ekipe, ki jo sestavljamo.”

Jure Špan, igralec Kansai Heliosa: “Veselim se nove sezone in prvih tekem v dresu Kansai Heliosa. Lepo se je vrniti domov in komaj čakam, da se spoznam z ekipo in zaigram pred domačimi navijači. Skupaj bomo dali vse od sebe za čim boljši rezultat.”

Jure Špan slovi po odličnem pregledu igre, nevaren pa je tudi za koš – predvsem z meti z razdalje. Veselimo se njegovih podaj in trojk. Jure, dobrodošel!