V ponedeljek, 15. julija ob 12:00 bo potekal žreb skupin NLB ABA 2 lige.

Nova sezona prinaša tudi kar nekaj novosti. Liga se je odločila narediti konec turnirskemu sistemu, kjer so ekipe na petih turnirjih rednega dela v nekaj dneh odigrali dve oziroma tri tekme, najboljših 8 ekip pa se je pomerilo v playofu.

V prihodnji sezoni bo v tekmovanju sodelovalo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine po štiri ekipe. Vse ekipe znotraj posamezne skupine se bodo med seboj pomerile doma in v gosteh. Torej bomo v naslednji sezoni gostili vsaj tri domače tekme Aba 2 lige, kar bodo naši navijači gotovo pozdravili!

Iz skupine bosta v drugi del tekmovanja napredovali dve najbolje uvrščeni ekipi. Ekipe se bodo združile v dve novi skupini in prav tako odigrali medsebojno domačo in gostujočo tekmo. Tudi iz tej skupin bosta v playof napredovali najboljši ekipi.

V polfinalu in finalu se bodo ekipe pomerile na dve dobljeni zmagi.

Domžalčani bomo žreb pričakali v drugem bobnu skupaj z Borcem, Širokim in Sutjesko, ki tako v prvem delu ne morejo biti naši nasprotniki. Vemo pa tudi že, da ne bomo v isti skupini, kot Ilirija, saj ekipe istih držav ne morejo pristati skupaj v isti skupini.