Košarkarji Kansai Heliosa so se tretjič zapored uvrstili v končnico NLB ABA2 lige. Letos domžalske košarkarje v 1/4 finalu čaka veliki favorit tekmovanja Spartak Office Shoes iz Subotice. Še je živ spomin na lanski spektakel zaključnega turnirja v Domžalah, ko je »Komunala« pokala po šivih, Kansai Helios pa je v infarktnem finalu le ta točko klonil proti novomeški Krki, ki se je z zmago uvrstila v Admiral Bet elitno ABA ligo.

Letos je tekmovalni sistem nekoliko drugačen, saj se bo najboljših 8 ekip pomerilo po playoff sistemu. Nasprotnika se bosta srečala dvakrat, v polfinale bo napredovala boljša ekipa v skupnem seštevku.

Prva tekma četrtfinala bo v Športni dvorani Domžale, v torek 9.4. ob 18.00. V klubu se bodo tudi tokrat potrudili za atraktiven spremljevalni program s številnimi nastopajočimi, nagradnimi igrami in ponudbo za obiskovalce.

VSTOPNICE SI LAHKO ZAGOTOVITE TUKAJ: andrej.pustotnik@kkdomzale.si

Blagajna se odpre na dan tekme ob 16.45.

INFORMACIJE O PROGRAMU NA TEKMI: LINK

Kdo je Spartak iz Subotice?

Nemanja Gordić – prvo ime Spartaka.

Spartak je vodilna ekipa tekmovanja, ki je v celotni sezoni morala premoč nasprotniki priznati le dvakrat. Ekipa, ki jo vodi renomirani srbski trener Vlada Jovanović ima pred seboj le en cilj. To je uvrstitev v elitno jadransko druščino. Kansai Helios in Spartak sta se letos že srečala in sicer na uvodni tekmi sezone, kjer so slavili srbski košarkarji z 80-73 (Mahkovic 18, Barič 16, Kutlešić 21, Barna 16), res pa da takrat v povsem drugačni postavi. Ekipo iz Subotice je uprava okrepila s številnimi zvenečimi imeni – naj omenimo le organizatorja igre Nemanjo Gordića, ki je nastopal za številne evropske velikane in Wiliama Mosleya, ki je, med drugim, tudi že nastopal za beograjski Partizan in Unics iz Kazana.

Ostali četrtfinalni pari NLB ABA2 lige so:

Široki Brijeg – MZT Skopje

Vojvodina – Sutjeska

Zlatibor – Podgorica

Damjan Novaković, trener Kansai Heliosa: »Izjemno veseli smo uvrstitve v končnico, saj so nas na letošnjih turnirjih resnično pestile težave s poškodbami in boleznimi. Dvoboj s Spartakom bo nagrada predvsem za izjemno borbo na naši odločilni tekmi s Podgorico, ki mora biti tudi recept za serijo četrtfinala. V kolikor bomo nastopili s takšno energijo, si lahko obetamo tudi zmage, ki pa bi bila sigurno presenečenje, saj nam bo nasproti stala res odlična ekipa s številnimi izjemnimi posamezniki, ki ima za cilj osvojitev prvega mesta.«

 

Tibor Mirtič, igralec Kansai Heliosa: »Pred nami je velik izziv, ki se ga ne bojimo. Naredili bomo vse, da presenetimo močnejšega nasprotnika, nedvomno nam za to ne manjka motiva, zato lahko obljubim borbo za vsako žogo. Upam, da nas bo spremljala polna dvorana, kot nas je na lanskem zaključnem turnirju, ko so Domžalčani pokazali, da si želijo košarke na najvišjem nivoju.«

Povratna tekma bo v Subotici v torek 16.4. ob 20.00.